Elektra vernieuwen

Als in een bestaande woning de elektra is verouderd wordt de situatie steeds onveiliger. De elektrische aders, soms omwikkeld met canvas stof, werden vroeger rustig in een metalen buis gelegd. Dat dit gevaarlijke situaties, zoals brand, kan opleveren is duidelijk. Het hergebruiken van de oude stoffen omwikkelde draden is zo goed als onmogelijk. Maar ook oude groene en rode draden kunnen vergaan omdat de weekmakers vervilegen en de oude PVC isolatie afbrokkelt.

Met nieuwe bedrading wordt het allemaal een stuk eenvoudiger en vooral veiliger. Dit is de reden dat ooit eens de elektra vervangen moet worden. Denk hierbij ook aan de groepenkast, de meterkast, de bedieningsschakelaars en de lichtpunten.

Conform de huidige norm NEN1010 worden de draden een PVC buis gelegd en is voor de aders PVC gebruikt met de kleuren bruin, blauw, geel/groen en zwart. Voor in de tuin wordt vaak YMvK kabel gebruikt al dan niet versterkt met een stalen mantel. Wat zijn uw wensen? Wat is nu echt noodzakelijk? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Extra groepen voor een nieuwe oven, een wasmachine en/of -droger
  • Een kookgroep voor een inductie kookplaat
  • Veilige aardlekschakelaars en aarding door het hele huis

Ik kom graag bij u langs om uw elektrische installatie te bekijken en samen met u de mogelijkheden te bespreken.